Potpisani ugovori za PAZ 2016.

Град Требиње

"У Градској управи Требиње потписани су уговори за Пројектне активности у заједници ПАЗ 2016. Уговоре је потписао замјеник градоначелника Неђо Ћебеџија са представницима грађанских удружења и невладиних организација који су својим приједлозима пројеката аплицирали на јавни позив Града Требиња ПАЗ 2016."

Предсједник комисије за избор пројеката Здравко Кашиковић је рекао новинарима да су овогодишња средства за ПАЗ пројекте већа за 33% у односу на предходну годину.

“За средства из овог гранта конкурисало је једанаест јавних установа и организација цивилног сектора из Требиња, а једна од њих, због недостатка документације није добила средства“, рекао је Кашиковић.

Савез инвалида рада ће од додијељених средстава подијелити помоћ својим корисницима:

„Пројектом смо планирали подјелу око 120 материјално-хигијенских пакета нашим социјално угроженим члановима и слободно могу да кажем да је Град Требиње једна од најбољих локалних заједница у Републици Српској по питању подршке инвалидским удружењима“, каже Мијановић.

Он истиче да Влада РС у претходном периоду Савезу инвалида рада није додијелила нити једну КМ што је за чуђење али да на инвалиде, како је рекао, Град Требиње није заборавио.

И Удружење "Бебе" је и ове године добило ПАЗ средства, а предсједница овога удуржења је изразила захвалност градоначелнику Требиња, и представницима комисије који су, како је рекла, увијек имали разумјевања за проблем стерилитета, те да је Град Требиње и раније излазио у сусрет и пружао подршку овом удружењу.

Ковиљка Комненић, представник удружења грађана “Нада” које се бави превенцијом малигних болести и унапређењем здравља становништва такође је задовољна додијељеном помоћи.

”Ова средства ћемо уложити за финансирање радионица на подручју града на којима ћемо обавити палпаторне прегледе груди”, рекла је Комненићева.

Између осталих, Град Требиње је ПАЗ средства додијелио и Удружењу родитеља и дјеце са посебним потребама "Сунце нам је заједничко", Удружењу за помоћ у душевној невољи "Соната", Стрељачком клубу "РВИ Леотар", Удружењу ампутираца, итд.

Извор: Град Требиње

И овом приликом желимо да се захвалимо Административној служби Града Требиња која већ дуги низ година препознаје важност проблема стерилитета и помаже Удружење "Бебе". Надамо се да ће и убудуће помагати породицама које се суочавају са овим проблемом.