УДРУЖЕЊЕ „БЕБЕ“ УРУЧИЛО ЗАХВАЛНИЦУ ОПШТИНИ НЕВЕСИЊE

УДРУЖЕЊЕ „БЕБЕ“ УРУЧИЛО ЗАХВАЛНИЦУ ОПШТИНИ НЕВЕСИЊЕ

Поводом Дјечије недјеље, удружење „Бебе“ из Требиња уручило је захвалницу Општини Невесиње због финансирања брачних парова који имају проблем стерилитета.

Буџетом општине за ову  намјену планирана су средства у износу 20.000 КМ.

Удружење „Бебе“ са сједиштем у Требињу основано је  2010. године са циљем  пружања помоћи породицама са проблемом стерилитета. Тада је бројало само четири брачна пара, а данас је тај број много већи. На подручју Источне Херцеговине има 180 парова и 78 рођене дјеце. Од тога су из Невесиња 23 пара и шесторо дјеце, а само у овој години рођено је пет беба.

11

Република Српска брачним паровима омогућава двије бесплатне вантјелесне оплодње, а ради се на томе да се омогући и трећа.

Снежана Мисита, предсједница Удружења истиче да је презадовољна резултатима у Невесињу и подршком Општине, али додаје да „наш народ још увијек није довољно информисан о проблемима стерилитета и његовом рјешавању“.

‒ Због тога позивам све парове који имају овакав проблем да се суоче са њим, да се јаве у наше Удружење, а ми ћемо им пружити несебичну подршку и урадити све како би им помогли у рјешавању проблема стерилитета ‒ казала је Мисита.

112