PRONATAL Repro, češka IVF klinika

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/udruzen2/public_html/templates/bebe2/functions.php on line 194

Dodjela novogodišnjih paketića mališanima udruženja "Bebe"

 

ТРЕБИЊЕ │ Град Требиње ће и у наредној години из буџета и Фонда солидарности издвајати средства за финансирање вантјелесне оплодње брачним паровима са проблемом стерилитета који су искористили двије бесплатне или не испуњавају старосни критеријум Фонда здравственог осигурања.

Ово је вечерас члановима Удружења родитеља са проблемом стерилитета „Бебе“ поручио замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић на додјели новогодишњих пакетића за дјецу чланова удружења, које је и ове године обезбиједила Електропривреда Републике Српске.

Ћурић је рекао да су у овој години четири брачна пара искористила право на вантјелесну оплодњу о трошку Фонда солидарности, те да има још пристиглих захтјева који се разматрају.

„Породица и дјеца су нам приоритет. Ми смо спремни да издвојимо средства за све којима је потребан трећи покушај. Средстава ће, такође, бити и за брачне парове старије од 40 година и не испуњавају услове фонда – јер код нас нема старосног лимита“, напоменуо је Ћурић.

Предсједник удружења „Бебе“ Снежана Мисита истиче да њихова заједница родитеља и дјеце на нивоу источнохерцеговачких општина броји 86 малишана, те да ових дана очекују још једну принову.

Она је захвалила извршном директору за финансије ЕРС-а Благоју Шупићу што је Електропривреда и ове године обрадовала најмлађе из удружења новогодишњим пакетићима, те Градској управи – што је препознала проблеме ове популације и обезбиједила трећу бесплатну шансу за родитељство.

„Требиње је једина локална заједница која у цјелости издваја средства за поступак вантјелесне оплодње. Такође, веома је значајно да нема старосног лимита – и старијима од 40 година дата је шанса да постану родитељи“, истакла је Мисита.

Пригодан програм и додјела пакетића приређена је у недавно отвореној Сунчаној играоници Града сунца.

Izvor: Radio Trebinje

 

bebe-slika-sajt-veca

Design by Ž