Pismo zahvalnosti predsjedniku RS

Поштовани предсједниче РС,

У име Удружења „Бебе“, односно свих брачних парова које ми представљамо као и у моје лично име, желимо да Вам се захвалимо на бескрајној подршци коју годинама пружате свим паровима који се боре са стерилитетом. Посебно нас радује сазнање да сте управо, Ви, иницијатор финансирања трећег покушаја вантјелесне оплодње у Републици Српској и на томе смо Вам посебно захвални.

Иако је Република Српска, у поређењу са другим развијенијим земљама, много мања, захваљујући Вашим визијама и финансијској подршци можемо да се похвалимо са многобројним правима, посебно из области репродуктивног здравља због чега смо постали лидер у БиХ.  Драго нам је поред свакодневних проблема које рјешавате, не заборављате ову популацију и што сте сваким својим гестом уз све брачне парове који се годинама боре за потомоство.

Вантјелесна оплодња је многим паровима постала једина шанса за потомство, а сада захваљујући и трећем покушају који ће финансирати Република Српска, многи парови ће моћи да остваре свој дуго сањани сан.  Хиљадита беба рођена вантјелесном оплодњом јесте подстрек и нада да се никада не одустане од борбе за потомоство, а Ви сте препознали ту нашу борбу и од срца Вам хвала на томе.

Осим тога, свим паровима велико олакшање и сигурност улива и здравствена установа „Медико-С“ који су због свог професионалног приступа,са докторицом Сањом Сибинчић на челу, израсли у клинику  за коју можемо са правом да кажемо да је једна од најбољих у региону. Посебно наглашавамо да је највећи број дјеце породица које окупља наше удружење дошло на свијет управо захваљујући стручности, посвећености и ангажману цијелог Медико С тима!

То је клиника која је настала, развила се и расла заједно са Републиком Српском, а нама бескрајно значи, јер своју шансу да постанемо родитељи не морамо да тражимо у иностранству, већ нам је то омогућено, управо, у нашој републици.

Још једном Вам хвала на свему што сте учинили када је у питању ова област, јер су дјеца, односно млади нараштаји најбоље што Република  Српска има.

С поштовањем,

Удружење "Бебе"