Udruženje Bebe dobilo podršku Opštine Nevesinje

Удружење породица са проблемом стерилитета „Бебе“ из Требиња одржало је јуче у Великој сали СО Невесиње састанак са породицама из Невесиња, члановима овог Удружења. Састанку су присуствовали доктори Лилијен Ковач и Ранко Кокотовић, као и замјеник начелника Општине Невесиње Момчило Вукотић.

Општина Невесиње је за породице које имају проблем са стерилитетом ове године из буџета издвојила 15 хиљада марака што је највећа сума у односу на остале источно-херцеговачке општине.Тај износ може покрити трошкове за четири вантјелесне оплодње. Предсједница требињског удружења „Бебе“Сњежана Мисита,  изразила је захвалност Општини Невесиње што пружа финансијску и моралну подршку породицама које имају проблем стерилитета.

Она је позвала све брачне парове  са овим проблемом да не оклијевају и да се обрате Удружењу.

- Немојте бити робови предрасуда и немојте чекати да се проблем сам од себе ријеши -поручује ова предузимљива и храбра жена која се и сама суочавала са истим проблемом.Након шест поступака вантјелесне оплодње прије три године родила је здраве близанце.

Удружење породица са проблемом стерилитета „Бебе“ из Требиња основано је прије пет година и у почетку је имало само четири брачна пара,а данас окупља преко 150 породица из Источне Херцеговине, од чега их је 13 из Невесиња.

Izvor: Radio Nevesinje